fbpx

Το καλύτερο brunch και τους πιο ψαγμένους καφέδες απολαμβάνουν οι θαμώνες του Omikron Brunch στην Πάφο. Η επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα του Παναγιώτη Αχιλλέα και του Ιουλιανού Νεοφύτου μπαίνει με δύναμη στο χώρο του franchising. Ο κ. Αχιλλέα συστήνει το Omikron Brunch και μοιράζεται τα μυστικά της επιτυχίας του.

Πότε και πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του Omikron Brunch;

Η ιδέα ξεκίνησε το 2015 αφού επέστρεψα από την Αγγλία, όπου σπούδαζα interior design, οπότε ψάχτηκα για κάτι καινούριο, το οποίο θα συνδύαζε την εμπειρία που έχω στο να χτίσω ένα κατάστημα, μαζί με την αγάπη μου για τη μαγειρική και τα διαφορετικά πιάτα. Στην Κύπρο βρήκα τον συνέταιρό μου, τον Ιουλιανό Νεοφύτου, ο οποίος είχε εμπειρία στην εστίαση, και μαζί δημιουργήσαμε το Omikron Brunch.

Ποια είναι η φιλοσοφία του Omikron Brunch;

Παρακολούθησα τι γινόταν στην πόλη μου, την Πάφο, η οποία έχει περίπου 70.000 κατοίκους. Παρατήρησα ότι πολλά καταστήματα εστίασης μπορεί να είχαν αρχικά μια απίστευτη πορεία, αλλά μετά από λίγα χρόνια έκλειναν. Προσπάθησα λοιπόν να καταλάβω για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι τα μαγαζιά που έκλειναν ήταν μία απ’ τα ίδια. Έβρισκες παντού τα ίδια προϊόντα και επίσης δεν είχαν χαρακτήρα. Το Omikron Brunch προσφέρει μια εμπειρία που δεν μπορείς να βρεις σε κάποιο άλλο μαγαζί. Όταν βρίσκεται κανείς στο μαγαζί μας δεν θα χαθεί στο κινητό του. Ο χώρος θα τον συνεπάρει, θα τον κάνει να χαλαρώσει και θα τον φέρει πιο κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Ποιοι είναι πελάτες του Omikron Brunch;

Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε έναν χώρο για όλους και για όλες τις ώρες της ημέρας. Στο Omikron Brunch μπορείς να δεις ζευγάρια, παρέες νεαρών ή ακόμα και παιδιών του γυμνασίου να απολαμβάνουν υπέροχες αλμυρές συνταγές, λαχταριστά γλυκά και ψαγμένους καφέδες.

Τι περιλαμβάνει το μενού του Omikron Brunch;

Το μενού του Omikron Brunch χωρίζεται σε 6 κατηγορίες. Η πρώτη είναι η «Rise and Shine» και περιλαμβάνει όλες τις συνταγές με αυγά, από scrambled μέχρι ποσέ. Η δεύτερη είναι τα «Simple Sandwiches» για όσους θέλουν να φάνε κάτι στα γρήγορα. Ακολουθεί η κατηγορία «Sandwiches and Bagels», οι σαλάτες και τα γλυκά. Πρωταγωνιστές του μενού είναι επίσης τα smoothies και τα milkshakes, στα οποία προστίθεται αυθεντικό παγωτό και όχι το εμπορικό παγωτό από σκόνη που κυκλοφορεί παντού.

Μέσα σε πόσο χρόνο και με ποιον τρόπο καταφέρατε να στήσετε την επιχείρησή σας;

Μας πήρε περίπου 5 μήνες, επειδή έπρεπε να κατασταλάξουμε όσον αφορά το concept, να κάνουμε όλη την έρευνα και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Πλέον με όλη την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μπορούμε να στήσουμε ένα μαγαζί μέσα σε ενάμιση μήνα.

To brunch αποτελεί μία νέα τάση στην εστίαση. Ποια θεωρείτε ότι θα είναι η εξέλιξή της και τι θα κάνει το Omikron Brunch, ώστε να παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού;

Πιστεύω πως η συνήθεια του brunch ήρθε για να μείνει και να καθιερωθεί. Tο συγκεκριμένο concept μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάζουμε συχνά νέα πράγματα και να κρατάμε το ενδιαφέρον του πελάτη ενεργό. Μία πολύ ωραία ιδέα είναι να πάρεις έμπνευση από τις κουζίνες άλλων χωρών. Για παράδειγμα, κάποιες ιδιαίτερες γεύσεις που σκοπεύσουμε να δοκιμάσουμε στο Omikron Brunch είναι τα ροφήματα από matcha και κουρκουμά.

Επικοινωνήστε μαζί μας